Roest rust? Nou niet in Arnhem dus!

Door Rens van Renswoude, docent theater Beekdal Lyceum

2 landen-1 idee-150 jongeren/volwassenen-5 dagen de tijd-24 maart klaar voor publiek!

Zat ik maar weer op school, dan kon ik meedoen! Dan kon ik me een hele week onderdompelen in BeVoice en een deeltje aanleveren voor de voorstelling over Oxidatie, eh, roest dus. Terwijl mijn medescholieren in de klas zitten, da’s ook best een fijn idee!

Het BeVoice-project komt uit Berlijn. Het is daar al eens uitgevoerd, maar nu leveren Arnhemse jongeren hun aandeel aan de teksten en brengen ze hun talenten in. Steeds met medewerking van de Arnhemse dansgroep Introdans.

Het handelsmerk van BeVoice is om verschillende groepen mensen bij elkaar te brengen. De deelnemers in Arnhem komen elkaar in het dagelijks leven nauwelijks tegen, laat staan dat ze met elkaar in gesprek zouden komen of zouden samenwerken.

Dus nu ontmoeten elkaar: leerlingen van het Beekdal Lyceum, urban dancers van het ROC Rijn-IJssel, speciaal onderwijs-leerlingen van het Mariendael, bewoners van ‘Het Dorp’, leden van stadskoor ‘Stadscompagnie Arnhem’ en Berlijnse jongeren die aan de Duitse versie werkten.

Het is niet de eerste keer dat dit Berlijnse project in Arnhem wordt uitgevoerd, ook in 2013 was BeVoice hier en werkte orkest samen met choreografen van Introdans. Wel nieuw is dat jongeren met een beperking meedoen; de joystick van een rolstoel kan immers ook ritmisch bediend worden!

B15 Arnhem oxideert.jpg

arnhemoxideert.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s